Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Bulgaristan’ı Geçen A Erkek Milli Takımımız İkide İki Yaptı

13.08.2023


Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, ikinci maçında karşılaştığı Bulgaristan’ı 104-66'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla millilerimiz organizasyonda yarı finale yükseldi. 

Ay-yıldızlılarımız C Grubu'ndaki üçüncü maçında 15 Ağustos Salı günü saat 20.00’de Ukrayna ile karşılaşacak. Müsabaka TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor Yıldız ekranlarından da naklen yayınlanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yöneticileri de takip etti.

Ay-yıldızlılarımız müsabakaya Kenan Sipahi, Şehmus Hazer, Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı millilerimiz 52-22 önde tamamlandı.

A Erkek Milli Takımımızda Furkan Korkmaz 14 ve Alperen Şengün 13 sayı kaydetti. Bulgaristan’da ise Aleks Simeonov 20 sayıyla oynadı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE