Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı Online Düzenlendi

18.08.2021


10 Ağustos Salı günü başlayan Basketbol Kondisyonerleri Sertifika Programı, 12 Ağustos Perşembe günü sona erdi.

Kondisyonerlerin ortak bir programa tabi tutularak, sektörün ihtiyaçlarının belirlenmeye çalışılması temel hedef olarak belirlenmiş ve 2019 yılında programın ilki İstanbul’da düzenlenmişti. Pandemi sebebiyle 2020 yılında düzenlenemeyen programın ikincisi, Covid-19 pandemi sürecinin sebep olduğu şartlar göz önünde bulundurularak, katılımcıların sağlığını riske etmemek amacıyla internet üzerinden online gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Program Koordinatörü TBF Eğitim Kurulu Üyesi Dr. Seyfi Savaş’ın yaptığı eğitimin ilk gününde “Basketbolda Sezonluk Kondisyonel Planlama Stratejileri ve Hedefler” konusuyla Dr. Seyfi Savaş (TBF Eğitim Kurulu Üyesi - Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi), “Basketbolda Motorik Özellikler (Kuvvet)” ve “Fonksiyonel Ağırlık Antrenman Yöntemleri” konularıyla Ozan Şirikçi (Anadolu Efes SK) ve “Spor Yaralanmalarını Önleme Stratejileri (Alt Ekstremite-Üst Ekstremite)” konularıyla Prof. Dr. Nevin Atalay Güzel (Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi) katılımcılarla buluştu.

Programın ikinci gününde ise; “Basketbolda Beslenme-Enerji sistemleri Sıvı Alımı ve Ergojenik Yardım” konusuyla Dr. Dyt. Duygu Ağagündüz (Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi), “Antrenman Yöntemleri-Warm Up (Isınma) Basketbolda Motorik Özellikler (Mobilite - Esneklik)” konusuyla Aydın Demirözü (Basketbol Kondisyonerleri Birliği Başkanı), “Basketbolda Motorik Özellikler (Sürat)-Saha içi ve dışı çabukluk, Çeviklik Çalışmaları-Plyometrik Çalışmalar” konusuyla İlker Belgutay (Fenerbahçe Beko) ve “Yaralanma Sonrası Sahaya Dönüş Protokolleri” konusuyla Haşim Ay (Spor Fizyoterapisti) katılımcılarla bir araya geldi.

Programın son gününde ise; “Basketbolda Motorik Özellikler (Dayanıklılık VO2 max)-Dayanıklılık kavramı ve kullanılan enerji sistemleri-Antrenman yöntemleri” konusuyla Doç. Dr. Emin Süel (Bellona Kayseri Basketbol), “Basketbolda Fiziksel Performans Testleri” konusuyla Murat Üner (A Kadın Milli Takım), “Yorgunluk ve Toparlanma (Recovery)” konusuyla Enis Baş (Fenerbahçe SK) ve “Basketbolda GPS Kullanımı, Antrenman ve İş Yükü Takibi (Monitorizasyon)” konusuyla Serhat Güneş (Beşiktaş Icrypex) katılımcılarla buluştu.

138 katılımcının akredite olduğu Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı, Program Koordinatörü TBF Eğitim Kurulu Üyesi Dr. Seyfi Savaş’ın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE