Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Basketbol Gençler Ligi’nde Statü Değişikliği

23.02.2023


Basketbol Gençler Ligi’nde erkekler ve kızlar kategorilerinde 2022-2023 sezonunda TBF Yönetim Kurulu kararıyla statü değişikliği yapıldı.

Ülkemizi yasa boğan deprem nedeniyle yarıda kalan Basketbol Gençler Ligi erkekler ve kızlar kategorilerinde takvim sıkışıklığı nedeniyle statü değişikliğine gidildi. Gerçekleştirilen statü değişikliği çevrimiçi toplantıyla kulüplere duyuruldu. 

Erkekler kategorisinde; TBF Yönetim Kurulu kararıyla final grubu müsabakaları oynanmadan mevcut normal sezonu sonlandırıp, A ve B grupları çapraz eşleşme olacak şekilde play-off müsabakaları oynanarak sezona devam edilecek. 

Play-off eleme turu (A-4-B5/B4-A5), çeyrek final, yarı final ve final müsabakası olarak oynanacak. Play-off eleme turu, çeyrek final ve yarı final müsabakaları kazanılmış iki karşılaşma üzerinden oynanacak. İlk maç normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, ikinci müsabaka ise rakip takım sahasında, gerekmesi halinde üçüncü karşılaşma normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın evinde oynanacak. 

Kızlar kategorisinde; TBF Yönetim Kurulu kararıyla final grubu müsabakaları oynanmadan mevcut sezon sonlandırılıp, A ve B grupları çapraz eşleşme olacak şekilde play-off maçları oynanarak sezona devam edilecek. 

Play-off müsabakaları çeyrek final, yarı final ve final şekilde oynanacak. Çeyrek final ve yarı final müsabakaları kazanılmış iki müsabaka üzerinden oynanacak olup, ilk karşılaşma normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, ikinci maç rakip takım sahasında, gerekmesi halinde üçüncü müsabaka normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın evinde oynanacak. 

Kızlar kategorisinde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde;

Fenerbahçe - İBF 
Botaş – Melikgazi Kayseri 
Emlak Konut – ÇBK Mersin Yenişehir 
Çankaya Üni. - TED Ankara Kolejliler 
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE