Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi’nde Şampiyon: Fenerbahçe

21.05.2023


Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi finalinde Fenerbahçe, BOTAŞ’ı 72-64'lük skorla geçerek şampiyonluğa ulaştı.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabaka Sports TV ve TBF YouTube kanalından naklen yayınlandı. 

Müsabakanın hava atışı, 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybeden Hatay Büyükşehir Belediyespor BGL sporcusu Eda Kılıç’ın enkazdan çıkarılan topu ile yapıldı.

Mücadelenin ilk yarısını 38-31 Fenerbahçe önde tamamladı. Fenerbahçe’de İrem Erdik, Selin Rachel Gül ve Elif İstanbulluoğlu 14’er sayı ile oynadı. BOTAŞ’ta ise Işık Su Güven 20 sayı kaydetti.

Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe’ye şampiyonluk kupası ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ile TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarımermer takdim etti. 

Final oynama başarısı gösteren BOTAŞ’a ise ikincilik madalyaları ve şildini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu ve TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı sundu. 

Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi finalinin en değerli oyuncusu ödülü, 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybeden Hatay Büyükşehir Belediyespor BGL sporcusu Eda Kılıç adına verildi. En değerli oyuncu seçilen Fenerbahçe oyuncusu İrem Erdik ödülünü Kılıç’ın dayısı Macit Kurt ve Hatay Büyükşehir Belediye Genel Menajeri Mesut Yılmaz'dan aldı.

Müsabakayı yöneten hakemler Ahmet Kemal Digilli, Teoman Altar Akın ve Sait Nedim Çelik’e teşekkür plaketlerini TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe takdim etti.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE