Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Altyapı Avrupa Şampiyonaları'nda Gruplar Belli Oldu

14.02.2023


FIBA tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde; 2023 yılında altyapılarda oynanacak Avrupa Şampiyonaları'nda gruplar belirlendi.

Ülkemizin ev sahipliğinde İzmir’de 11-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız B Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, Fransa, Macaristan ve Sırbistan ile karşılaşacak.

1-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülkemizde Konya’da gerçekleştirilecek FIBA 18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda millilerimiz, B Grubu’nda mücadele edecek. Ay-yıldızlılarımız, Fransa, Macaristan ve Polonya ile grup maçlarında karşı karşıya gelecek.

29 Temmuz – 6 Ağustos 2023’te gerçekleştirilecek FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadelede edecek olan millilerimiz, D Grubu’nda İtalya, Belçika ve Letonya ile karşılaşacak. Organizasyona Litvanya’nın Vilnius ve Klaipeda kentleri ev sahipliği yapacak.

Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde 5-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 16 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, İtalya, Slovenya ve Karadağ ile karşılaşacak.

Sırbistan’ın Nis kentinde 22-30 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız B Grubu’nda mücadele edecek. Millilerimiz, Almanya, Hırvatistan ve Polonya ile karşı karşıya gelecek.

8-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, İsrail, İtalya ve Belçika ile karşılaşacak. Organizasyona Yunanistan’ın Heraklion kenti ev sahipliği yapacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE