Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Kadın Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’ndaki Rakipleri Belli Oldu

08.03.2023


15-25 Haziran tarihleri arasında Slovenya ve İsrail’in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Kadın Milli Takımımızın rakipleri belli oldu.

Slovenya’nın Kranj şehrinde gerçekleştirilen kura çekiminde Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe ve A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan da yer aldı.

Gerçekleştirilen kura çekimine ikinci torbadan katılan A Milli Kadın Takımımız, D Grubu’nda yer alırken, Sırbistan, Slovakya ve Macaristan ile eşleşti. A Kadın Milli Takımımız grup karşılaşmalarını Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da oynayacak. 

Ay-yıldızlılarımız organizasyondaki ilk maçını 15 Haziran Perşembe günü Sırbistan ile oynayacak. A Kadın Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında 16 Haziran Cuma günü Macaristan ile karşılaşacak. D Grubu'ndaki son maçımız ise 18 Haziran Pazar günü Slovakya ile olacak.

Maçların ardından grubunu lider tamamlayan takımlar, doğrudan çeyrek finale kalacak. Grup ikincileri ile üçüncüleri ise çapraz eşleşmeyle birbiriyle karşılaşacak ve kazanan taraflar, son 8 takım arasına adını yazdıracak.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana ve İsrail’in Tel Aviv şehrinde gerçekleştirilecek FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu
İspanya Belçika Fransa Sırbistan
Yunanistan İtalya Slovenya TÜRKİYE
Karadağ Çekya Büyük Britanya Slovakya
Letonya İsrail Almanya Macaristan

FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri
A Kadın Milli Takımımız, FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde D Grubu’nda mücadele etti.
Oynadığı 6 karşılaşma sonunda 5 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Ay-yıldızlılarımız, grup lideri olarak Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Evinde oynadığı 3 karşılaşmada rakipleri Polonya, Slovenya ve Arnavutluk’u yenmeyi başaran milliler, deplasmanda da Slovenya ve Arnavutluk’u mağlup ederken gruptaki tek mağlubiyetini Polonya karşısında aldı.

A Kadın Milli Takımımızın D Grubu’nda aldığı sonuçlar şu şekilde:

11 Kasım 2021
Slovenya 62-78 Türkiye

14 Kasım 2021
Türkiye 52-41 Polonya

24 Kasım 2022
Türkiye 140-44 Arnavutluk

27 Kasım 2022
Türkiye 80-74 Slovenya

9 Şubat 2023
Polonya 76-72 Türkiye

12 Şubat 2023
Arnavutluk 48-98 Türkiye
 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE