Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Kadın Milli Takımımız Hazırlık Turnuvasındaki Son Maçında Almanya’yı Yendi

27.05.2023


FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan A Kadın Milli Takımımız, İstanbul’da düzenlenen hazırlık turnuvasındaki üçüncü ve son maçında Almanya’yı 95-63'lük skorla mağlup etti. 

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan ve TBF TV YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan mücadeleye Ay-yıldızlılarımız Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun, Feride Şevval Akalan, İlayda Güner ve Tilbe Şenyürek beşiyle başladı. Millilerimiz müsabakanın ilk yarısını 48-34 önde tamamladı.

A Kadın Milli Takımımızda Tilbe Şenyürek 21, Sevgi Uzun 16 ve Feride Şevval Akalan 13 sayıyla oynadı. Almanya'da ise Leonie Fiebich 17 sayı kaydetti.

A Kadın Milli Takımımızda başantrenör Ekrem Memnun ve oyuncularımızdan Sevgi Uzun açıklamalarda bulundu.

Ekrem Memnun (A Kadın Milli Takım Başantrenörü)
“Beraber oynamaya alışmamız için bu kamplar yapılıyor. Skor farklı ama sonuçtan da önemlisi oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Almanya karşısında dönem dönem enerjimiz çok iyiydi. Kararlı da oynadık. Bunu daha da geliştireceğimizi düşünüyorum. Oyuncular kamp süresince büyük bir özveri, dikkat ve kararlılık gösteriyor. Elbette uzun bir sür süreç oldu. Yaklaşık 1.5 aydır beraberiz. Bu nedenle iniş-çıkışlar oluyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sonuçta rakipler kontrolümüzde değil. Biz kendimizle ilgileniyoruz. İspanya’daki turnuvada da çok ciddi rakipler olacak. Amacımız o turnuvada da oyunumuzu ve oyuncularımızı geliştirmek olacak. En önemli güne hazır olmayı hedefliyoruz.”

Sevgi Uzun (A Kadın Milli Takım Oyuncusu)
“Takım olarak her gün gelişiyoruz. Antrenörümüz Ekrem Memnun bize çok fazla kredi veriyor. Biz de onun emeklerini boşa çıkartmak istemiyoruz. İki gündür çok iyi mesajlar verdik. Tabii ki galibiyetle ayrılmak güzel ama almamız gereken bir yol var. Hedefimiz çok büyük. Bu hazırlık dönemini en iyi şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. İspanya’da çok sert hazırlık turnuvası oynayacağız. Avrupa Şampiyonası’nda da hiçbir maç kolay olmayacak. Her gün gelişiyoruz... İspanya’daki turnuvayı da en iyi şekilde geçirip, son hazırlıklarımızı yapacağız.”


Turnuvada alınan sonuçlar şu şekilde:

25 Mayıs Perşembe
20.00 Türkiye 70–83 Çekya (Sinan Erdem Spor Salonu)

26 Mayıs Cuma
17.00 Almanya 51–56 Çekya (Ahmet Cömert Spor Salonu)
20.00 Türkiye 75–51 Letonya (Ahmet Cömert Spor Salonu)

27 Mayıs Cumartesi
16.00 Letonya 83–67 Çekya (Ahmet Cömert Spor Salonu)
19.00 Almanya 63–95 Türkiye (Ahmet Cömert Spor Salonu)
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE