Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Kadın Milli Takımımız Hazırlık Maçında Yunanistan’ı Mağlup Etti

23.05.2023


15-25 Haziran tarihleri arasında Slovenya ve İsrail’in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan A Kadın Milli Takımımız, Yunanistan’ı 90-75'lik skorla mağlup etti.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan ve TBF TV YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan mücadelenin ilk yarısını ekibimiz 48-46 önde tamamladı. Ay-yıldızlılarımızda Tilbe Şenyürek 24, İlayda Güner 11 ve Meltem Yıldızhan 10 sayıyla maçı bitirdi.

Karşılaşma sonunda A Kadın Milli Takım Başantrenörümüz Ekrem Memnun ve oyuncularımızdan Tilbe Şenyürek açıklamalarda bulundu.

Ekrem Memnun (A Kadın Milli Takım Başantrenörü)
“Galibiyet çok önemli değil. Daha yolun çok başındayız ve şampiyonaya hazırlanıyoruz. Oyuncular çok ağır bir sezondan çıktı. Bazı oyuncuların sezonu erken bitti. Fizik olarak çok yorulanlar ya da çok güçlü olmayan oyuncular var. Bu oyuncuları aynı noktaya getirmek istiyoruz. Kazandığımız için mutluyuz ama galibiyetten daha önemli şeyler var. Oyunumuzu oturtmaya çalışıyoruz. Yeni bir takımız ve yeni oyuncularımız var. Açıkçası oyundan bir dönem memnunum ama bir dönem de memnun değilim. Bu maçları gelişmek için kullanacağız. Takımımızdan gerçekten çok umutluyuz ve hayallerimiz var. Ama bu bir yolculuk ve bir süreç. Bazen kazanacağız bazen de kaybedeceğiz. Ama şampiyonaya en hazır şekilde gideceğiz.”

Tilbe Şenyürek (A Kadın Milli Takım Oyuncusu)
“Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Şimdi önümüzde İstanbul’da katılacağımız bir hazırlık turnuvamız var. Seyircimiz önünde o turnuvayı da iyi bitirmek istiyoruz. Hazırlık maçında galip gelmek güzel ama düzeltmemiz gereken şeyler var. Genç bir takımız ve enerjimiz güzel. Bu umut verici. Çok fazla hata yapsak da bu önemli. Avrupa Şampiyonası’na bu hataları düzelterek çok daha hazır şekilde gitmeliyiz. Güzel bir yoldayız. Takımdaki gençlik ve enerji umut verici. Milli takımı da çok özlemişim. Yurt dışından dönünce burada oynamayı çok bekliyordum. İnşallah takımın tüm performansı yukarıya gider.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE