Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Kadın Milli Takımımız Belarus’u Mağlup Etti

25.05.2021


17-27 Haziran 2021 tarihleri arasında İspanya ile Fransa'nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Kadın Milli Takımımız, hazırlık mücadelesinde karşılaştığı Belarus’u 56-52'lik skorla yendi.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı ve TBF yetkilileri de takip etti.

Belarus karşısında mücadeleye Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez, Meltem Yıldızhan, İnci Güçlü, Alperi Onar beşiyle başlayan A Kadın Milli Takımımız, ilk çeyreği 15-13, devreyi de 29-27 geride kapattı.

Üçüncü çeyrek sonunda skoru 44-35'e getiren millilerimiz, müsabakadan da 56-52 galibiyetle ayrıldı.

Ay-yıldızlılarımızda Alperi Onar 10, Olcay Çakır Turgut 9 ve Sevgi Uzun 8 sayı ile oynadı. Belarus’ta ise Maryia Papova 16 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

A Kadın Milli Takımımız 27 Mayıs Perşembe günü Rusya ile karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak basketbolseverlerle buluşacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE