Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Erkek Milli Takımımızın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki Rakipleri Belli Oldu

01.05.2023


12-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde organize edilecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele edecek A Erkek Milli Takımımızın rakipleri belli oldu.

Filipinler'in başkenti Manila'da gerçekleştirilen kura çekimine 2. torbadan katılan A Erkek Milli Takımımız C Grubu’nda yer alırken, Ukrayna, Bulgaristan ve İzlanda ile eşleşti. 

C ve D Grubu karşılaşmaları İstanbul’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda gruplar şu şekilde oluştu:

Ev sahibi: Polonya - Estonya

Ev Sahibi: İstanbul - Türkiye

A Grubu

B Grubu

C Grubu

D Grubu

Çekya

Portekiz

TÜRKİYE

Hollanda

Makedonya

Polonya

Ukrayna

Hırvatistan

İsrail

Macaristan

Bulgaristan

Belçika

Estonya

Bosna Hersek

İzlanda

İsveç


Avrupa’da Olimpiyat Ön Elemeleri iki ayrı turnuvadan oluşacak. Avrupa’dan 16 ülke iki ayrı turnuvaya yerleştirilirken, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuva kapsamında belirlenen 8 ülke ise iki ayrı dört takımlı grupta mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan ülke FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak.

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’na Avrupa Kıtası’ndan A Erkek Milli Takımımız ile birlikte Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Hırvatistan, Hollanda, İsrail, İsveç, İzlanda, Kuzey Makedonya, Macaristan, Polonya, Portekiz ve Ukrayna katılım gösterecek.

Olimpiyat Elemeleri’nde 24 takım yer alacak. Eleme Turnuvaları’nda mücadele edecek 24 takım, 6’şar takımlı 4 ayrı turnuvaya dağılacak. Her turnuvanın kazananı Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanacak.

Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris'te yapılacak.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE