Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Erkek Milli Takımımız Basın Mensuplarıyla Buluştu

22.11.2021


FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda Belarus ve Büyük Britanya ile karşılaşacak A Erkek Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya gününe Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikle milli takımımızı yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Verdiğiniz destek, sporcularımızı moral anlamında olumlu yönde etkiliyor. Milli takımlar, Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bizim en çok önemsediğimiz ve en çok sorumluluk üstlendiğimiz konulardan bir tanesi. Kadınlarda iki galibiyetle iyi bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki süreçte A Erkek Milli Takımımız Belarus ve Büyük Britanya ile karşılaşacak. İki galibiyetle milli takımlar düzeyinde istediğimiz çıkış olacak. Tüm ekibimize, başantrenörümüze ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu maçlarda şans bulan arkadaşlarımız formanın anlamını ve değerini, istekleriyle her fırsatta göstereceklerdir. Yönetim olarak hepsine başarılar diliyoruz. Biz onların sadece basketbola konsantre olmalarını sağlıyoruz. Gerisi arkadaşlarda... Onlar da formanın ne kadar değerli olduğunun bilincindeler. İki maçı da kazasız atlatıp hepimizi mutlu edeceklerdir. Tekrardan sizlere milli takımı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz.”

A Erkek Milli Takım Menajeri Muratcan Güler de “FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri için toplandık. İki çok önemli karşılaşma oynayacağız. Deplasmandaki Belarus maçından sonra Büyük Britanya ile karşılaşacağız. Seyirci desteğiyle, dolu tribünlere karşı maçımızı oynamak istiyoruz. FIBA ile EuroLeague’in çatışmasından dolayı geniş kadro kurmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ama biz oynayacağımız bu iki karşılaşmayı kazanacağımıza inanıyoruz. Burada başta Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’ya teşekkür ediyoruz. Onlar bizlere çok yardımcı oldular. Birer oyuncu, kendi aralarında EuroLeague’de oynayacakları müsabakadan dolayı Belarus’a gelemeyecekler. Ancak Büyük Britanya maçına tam kadro çıkmayı hedefliyoruz. Tüm taraftarlarımızı Sinan Erdem Spor Salonu’na bekliyoruz. Pandemi sürecinden dolayı spora bir özlem var. Deplasmanda Belarus’u yendikten sonra Büyük Britanya’yı da geçerek elemelere iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.” dedi.

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Belarus ve Büyük Britanya maçlarını değerlendirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süreden sonra bu kadar büyük katılımın olduğu basın yayın grubuyla birlikteyiz. Bu süreçteki ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Belarus karşılaşmasının ardından pazar günü Büyük Britanya müsabakasında uzun bir süre sonra seyircimizin önüne çıkacağız. Bildiğiniz gibi pencere maçlarına kısıtlı sürede hazırlanıyoruz. Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçını da göz önüne alarak oyuncularımızı çağırdık. Sertaç Şanlı ile birlikte 17 kişilik oyuncuyu kadroya davet ettik. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko arasındaki EuroLeague karşılaşmasından dolayı iki oyuncuyu kulüplerinde bırakarak karşılaşmamızı oynayacağız. Dünya basketbolunda sıralama olarak bizim gerimizde olsa da farklı oyunculara sahip takımlarla karşılaşacağız. Bizim seviyemiz ve kapasitemiz iyi. EuroLeague’deki Türk oyuncuları aldıkları sürelerde mental ve organizasyonel anlamda çok iyi hazırlamamız lazım. Kapasitemiz, kalitemiz her zaman yukarda ama bunu sahada gösterebilmemiz için konsantre olmalıyız. Belarus maçından sonra oynayacağımız Büyük Britanya da iddialı bir takım. İki zor maç oynayacağız. Bu karşılaşmaları kazasız atlatırsak liderlik için oynayacağız. Galibiyetle sona eren güzel bir hafta diliyorum.”

A Erkek Milli Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu, “Milli takım her zaman bizleri heyecanlandıran ve isteyerek geldiğimiz, zevk aldığımız bir yer. Dünya Kupası elemeleri için sahaya çıkacağız. İlk maç Belarus, sonrasında da Büyük Britanya ile karşılaşacağız. İlk iki maça iyi başlamak çok önemli. Buraya gelmişken; TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyor ve hayırlı olsun diyorum. Bizler de sevindik. İnşallah milli takım için başarılı bir sene olur. Bazı maçlarda tam takım olamıyoruz. Ama çok değerli gençler ve oyuncular var. Süre aldıkça ellerinden geleni de yapıyorlar. Biz kendimizi gösterme şansı yakalayacağız. Kazanmak ve iyi mücadele önemli. Bu konuda konuşuyoruz. Pazar günü özlediğimiz atmosfere ulaşacağız. Herkesi şimdiden karşılaşmaya davet ediyorum. İlk maça galibiyetle başlamak önemli. 2-3 idman yapıp müsabakaya çıkacağız. İnşallah herkes için güzel bir sene olur. Avrupa Şampiyonası da önemli. Şubat ayında bir pencere daha var. Güzel maçlar çıkartıp iyi galibiyetler almak istiyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE