Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

35. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Karşılaşacak

25.09.2019

Bu yıl 35’incisi düzenlenecek Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelecek.


Bu yıl 35’incisi düzenlenecek Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelecek. 26 Eylül Perşembe günü Gaziantep’te Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak ve TRT Spor'dan da naklen yayınlanacak.

Müsabakayı Emin Moğulkoç, Mehmet Karabilecen ve Kerem Baki hakem üçlüsü yönetecek.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 11 kez müzesine götüren Anadolu Efes, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu. Kupada 23'üncü kez boy gösterecek lacivert-beyazlılar, son şampiyonluğunu geçen sezon Fenerbahçe Beko'yu 65-62 yenerek kazanmıştı. 

Fenerbahçe Beko ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 7 kez şampiyonluğa ulaştı. Kupada 16'ncı kez mücadele edecek sarı-lacivertli ekip, son şampiyonluğunu 2017'de Banvit'e 75-64 üstünlük kurarak elde etmişti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanacak 35’inci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması öncesi iki takımın başantrenör ve kaptanlarının görüşleri şöyle: 

Ergin Ataman (Anadolu Efes Başantrenörü)
“Cumhurbaşkanlığı Kupası için Gaziantep'te sezonun ilk resmi maçını oynayacağız. Gaziantepli basketbolseverlere güzel bir basketbol izletip, kupayı kazanmak için mücadele edeceğiz.”

Doğuş Balbay (Anadolu Efes Takım Kaptanı)
"Geçen sene kazandığımız Cumhurbaşkanlığı kupasını tekrar müzemize götürmeyi hedefliyoruz. Fenerbahçe Beko da finallerde, bütün kupalarda oynamış çok tecrübeli bir takım. İki ekipten biri 40 dakika sonunda kupaya ulaşacak. Biz de çok hazır değiliz ama kupayı kazanan takım olmak istiyoruz."

Zeljko Obradovic (Fenerbahçe Beko Başantrenörü)
"Sezonun ilk resmi maçını Gaziantep'te oynayacağız. Farklı nedenlerden dolayı tüm takımı bir araya getiremediğimiz bir hazırlık dönemi geçirdik. Önümüzde çok çalışmamız gereken bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda elimizden gelen en iyi oyunu ortaya koyacağız."

Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko Takım Kaptanı)
"Bu sene ilk resmi maçımıza Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda çıkıyoruz. Kupayı kazanarak yeni sezona güzel bir başlangıç yapmak en büyük dileğimiz. Taraftarlarımızın bizi Gaziantep’te de yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Hem kendi takımıma hem de tüm rakiplerimize sakatlıksız bir sezon diliyorum."

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE