Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Geleceğin Basketbolcularını Bekliyor

01.12.2021


Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda organize edilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın 2021-2022 sezonu sporcu taramaları başlıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda eğitim görecek sporcuların belirleneceği tarama organizasyonun 2021-2022 sezonundaki birinci aşaması ilk olarak altı ilde gerçekleştirilecek. TBF tarafından Altyapı Milli Takımlar programına göre seçilecek belirli sayıdaki kız ve erkek sporcular ücretsiz basketbol eğitimi görecek.

Taramalara katılacak çocukların herhangi bir kulüpte lisanslı oyuncu olması veya basketbol okulunda eğitim görmesi engel teşkil etmemektedir. Tarama sonucunda programa dahil edilen çocuklar arasında herhangi bir kulübün veya basketbol okulunun sporcusu olması durumunda, sporcu hem kendi kulübüne hem de 12 DABO’ya devam edebilmektedir. 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesinde ilde programa dahil edilen sporculara bireysel gelişimlerine yönelik basketbol eğitimi vererek gelişimlerine katkı sağlanması ve TBF oyuncu havuzuna dahil edilmesi amaçlanmaktadır.

Faaliyetlerini bu hedefle sürdüren 12 DABO’da yapılacak sporcu taramalarına 9-12 yaş aralığındaki (2010-2011-2012-2013 doğumlu) kız ve erkek tüm çocuklar katılabilmektedir.

Tarama kayıtları  http://kayit.12dabo.org/ web sitesi üzerinden alınacaktır. İnternet üzerinden ön kayıt işleminin tamamlanması sonrasında sporcuların tarama organizasyonun yapılacağı salona velisiyle beraber gelmesi gerekmektedir. 

Aralık ayında gerçekleştirilecek birinci aşama tarama organizasyonunun detaylı takvimine;  http://kayit.12dabo.org/  linkinden ulaşabilmektedir.  

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE