Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

1. Kademe (E) Antrenör Kursu Ankara’da Düzenlendi

31.03.2023


1. Kademe (E) Antrenör Kursu 21-28 Mart 2023 tarihleri arasında Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

TBF Eğitim Kurulu Üyeleri Alaeddin Yakan ve Hasan Özmeriç ile TBF Öğreticiler Alt Kurul Üyesi Özlem Şencan’ın jüri üyesi olduğu “Teknik yeterlilik parkur sınavı” toplam 98 adayın katılımıyla 21 Mart Salı günü gerçekleştirildi.

22 Mart Çarşamba günü başlayan eğitimin ilk bölümü “Basketbolda eğitsel oyunlar” dersinin TBF Eğitim Kurulu Üyesi Hasan Özmeriç, “Teknik-taktik” dersine ait savunma bölümünün TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan, hücum bölümünün ise TBF Eğitim Kurulu Üyesi Hasan Özmeriç tarafından verilmesiyle toplam 4 gün sürdü.

Teknik-taktik dersine ait uygulama sınavı, TBF Öğreticiler Alt Kurul Üyesi Özlem Şencan’ın da katılımıyla, 26 Mart Pazar günü Etimesgut Belediyesi SK ve Yeni Ufuklar SK altyapı takımlarının destekleriyle yapılan uygulama sınavıyla noktalandı.

27 Mart Pazartesi günü başlayan eğitimin ikinci ve son bölümü ise “Basketbolda özel antrenman bilgisi” dersinin İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Emin Kafkas, “Basketbolda oyun kuralları” dersinin MHK Üyesi Ziya Pala ve “Performansta zihinsel beceriler” dersinin Darüşşafaka SK Psikolojik Performans Danışmanı Ömer Gür tarafından verilerek, yapılan yazılı sınavlar sonrasında 28 Mart Salı günü tamamlandı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE