Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

14. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri’nde İkinci Gün Tamamlandı

25.07.2020 21:34:09


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 14. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri’nde ikinci gün geride kaldı.

TBF önderliğinde, WABC (Dünya Basketbol Antrenörleri Birliği) ve TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörler Derneği) iş birlikleriyle düzenlenen, FIBA onaylı seminerin ikinci günü; Teksüt Bandırma Basketbol Antrenörü Menderes Gümüşdal’ın, “6-10 Yaş İçin Spora Başlama ve Eğitsel Oyunlar” konulu konuşması ile başladı. Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan’ın,  “U16 Sisteminin Oluşturulması ve Kullanılan Çalışma Şekilleri” konuşması ile devam edilen seminerde Doğan’ın ardından katılımcılar Fenerbahçe Beko Altyapılar Teknik Sorumlusu Metin Ağırbaşoğlu’nun, “Altyapıda Adam Adama Savunmanın Basamaklanarak Öğretilmesi” konuşmasını dinledi.

Akşam seansında ise önce “Çocuklarda Basketbol Öncesi Fiziksel Gelişim” başlıklı konuşması ile Atletik Performans Antrenörü Serhat Güneş katılımcılarla buluşurken; gün Avustralya Basketbol Federasyonu Antrenör ve Oyuncu Geliştirme Direktörü Peter Lonergan’ın “Şut ve Karar Verme Öğretimi” başlıklı konuşması ile tamamlandı.

14. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri’nin üçüncü ve son gün programına göz atmak için tıklayınız.

14. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri’nin tüm eğitim videoları, gün sonunda TBF Akademi platformuna yüklenmektedir.

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu - Eğitim Kurulu
Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No: 2 Ankara Spor Salonu, Altındağ/ANKARA