Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

15.05.2022


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, final müsabakasında Çankaya Üniversitesi’ni 65-61’lik skorla mağlup eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi şampiyonluğa ulaştı.

Müsabakaları TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Serap Yücesir, Emine Sporel Özakat, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve TBF yetkilileri takip etti.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini İzmir’in yaptığı U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar Gaziemir Spor Salonu ve Serdar Yereli Spor Salonu’nda oynandı. Gaziemir Spor Spor Salonu’ndaki final maçının ardından ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi şampiyonluğa ulaşırken, Çankaya Üniversitesi ikinci ve Bellona Kayseri Basketbol da üçüncü oldu.

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Selin Tekin (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi) en değerli oyuncu seçilirken; Ayşenaz Harma (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi), Asya Ülker (Çankaya Üniversitesi), Beyzanur İlgal (Merkezefendi Belediyesi), Eslem Güler (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi) ve Feryal Defne (Çankaya Üniversitesi) en iyi beşte yer aldı.

Turnuvada ayrıca Beyzanur İlçak (Merkezefendi Belediyesi) sayı, ribaund ve top çalma, Elif Ülkü (Kutup Yıldızı) asist ve Aleyna Toköz (BOTAŞ) blok istatistiklerini ilk sırada tamamladı.

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü ile alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE