Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Anadolu Efes

14.05.2022


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, final müsabakasında Galatasaray Nef’i 72-53’lük skorla mağlup eden Anadolu Efes şampiyonluğa ulaştı.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Balıkesir’in yaptığı U16 Erkeler Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Kurtdereli Spor Salonu ve Alparslan Türkeş Spor Salonu’nda oynandı. Kurtdereli Spor Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Anadolu Efes şampiyonluğa ulaşırken, Galatasaray Nef ikinci ve Beşiktaş da üçüncü oldu.

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Muhammed Emin Kara (Anadolu Efes) en değerli oyuncu seçilirken; Yaman Alişan (Anadolu Efes), Yağız Aksu (Beşiktaş), Ruşen Kerem Erdem (Galatasaray Nef), Eren Karakaya (Beşiktaş) ve Salih Altuntaş (Anadolu Efes) en iyi beşte yer aldı.

Turnuvada ayrıca Yağız Aksu (Beşiktaş) sayı ve top çalma, Atahan Ünal (Adana 1903), Ruşen Kerem Erdem (Galatasaray) asist ve Eren Karakaya (Beşiktaş) blok istatistiklerini ilk sırada tamamladı.

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü ile alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE