Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Temsilci Sertifika Programı Başvuruları Başladı

22.03.2021


Ülkemizde hızla büyüyen basketbol gerek liglerimizin genel kalitesi, gerekse kulüplerimizin uluslararası alanlarda elde ettikleri başarılar itibarıyla bir spor branşı olmanın ötesinde bir sektör, devamında da buna bağlı bir ekonomi haline gelmiştir. Bu büyüme, daha organize ve daha profesyonel bir yönetim anlayışını beraberinde getirmektedir. Bu kapsamda ülkemizde düzenlenecek her türlü resmi veya özel basketbol müsabakalarının takip ve denetiminde görev alacak temsilcilerin belirlenmesine yönelik olarak Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, ‘Temsilciler Talimatı’ uyarınca “Sertifika Programı” düzenlenmesi planlanmıştır.

Temsilci Sertifika Programı’na katılmak için başvuruda bulunmak isteyen adaylar, aşağıda belirtilen gerekli şartları taşımaları halinde 05-09 Nisan 2021 tarihleri arasında TBF Akademi uzaktan eğitim platformu (akademi.tbf.org.tr) üzerinden ön kayıt yapabilirler. Başvuruları 12 Nisan 2021 tarihinden itibaren kabul edilen adaylar, kendileri için hazırlanmış müfredatı 12 Mayıs 2021 tarihine kadar takip edebilecekler. Bu müfredat kapsamında yapılacak sınavlarda başarılı olup sertifika alan adaylar; daha sonra belirlenecek yer, zaman ve platformda Temsilci Temel Kursu’na katılma hakkı elde edeceklerdir. Bu kurs sonunda başarılı olanlar arasından bulundukları bölgedeki basketbol faaliyetleri esas alınarak belirlenen ve ihtiyaca göre seçilenler ‘Temsilci’ unvanına sahip olacaklardır.

Temsilci Sertifika Programı Başvuru Şartları:

1. T.C. vatandaşı ve en az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2. Kursun açıldığı yıla göre yirmi beş (25) yaşından küçük ve kırk beş (45) yaşından büyük olmamak (Görevi bıraktığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde kursa başvuran klasman hakemler için bu yaş sınırı şartı aranmaz),
3. Herhangi bir kulübün çalışanı, üyesi, onursal başkanı, basketbolcusu, antrenörü, menajeri veya idarecisi olmamak,
4. Faal hakem veya masa görevlisi olmamak,
5. Görsel, işitsel ve yazılı (internet dahil) medyada basketbol ile ilgili konularda yorumculuk yapmamak,
6. 6222 ve 7258 sayılı kanunlar kapsamında suçlardan veya Anayasal düzene veya bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı, haksız mal edinme, şike ve teşvik primi suçlarından hükümlü bulunmamak,
7. Herhangi bir eylemi nedeniyle idari ve disiplin veya ceza kurullarından, bir defada toplam altı (6) aydan daha fazla ceza almamış olmak veya doping nedeniyle ceza almamış olmak.

Temsilci alanına ulaşmak için tıklayınız.

Temsilci Sertifika Programı’na kayıt olmak için tıklayınız.  

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE