Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kerem Tunçeri’ye Teşekkürlerimizle

19.07.2021


2016 yılından bu yana üstlendiği A Erkek Milli Takım Menajerliği görevinden ayrılan Kerem Tunçeri’ye teşekkür ederiz.

14 Nisan 1979 İstanbul doğumlu olan Kerem Tunçeri, oyunculuk kariyerine Galatasaray’da başladı. 1996-2000 yılları arasında sarı-kırmızılı ekibin formasını giyen Tunçeri ayrıca, Anadolu Efes (Efes Pilsen), Ülkerspor, Beşiktaş, Real Madrid (İspanya), Triumph Lyubertsy (Rusya), Türk Telekom ve Acıbadem Üniversitesi takımlarının kadrolarında yer aldı.

Kerem Tunçeri kariyeri boyunca; 4 lig şampiyonluğu, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinçlerinin yanı sıra, Real Madrid ile de EuroCup ve İspanya Ligi şampiyonluğu da yaşadı. 

215 kez A Erkek Milli Takım kadrosunda yer alarak, bu kategoride en çok forma giyen isim olan Tunçeri, toplamda da 311 kez Ay-yıldızlı kadroda yer aldı. Kerem Tunçeri, Ay-yıldızlı forma altında 2001 yılında ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 yılında da yine ülkemizde organize edilen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan takımların kadrolarında da yer aldı.

2015-2016 sezonunun ardından profesyonel oyunculuk kariyerini noktalayan Kerem Tunçeri, Türkiye Basketbol Federasyonu’nda A Erkek Milli Takım Menajerliği görevine getirildi.

Türk basketboluna hem oyuncu hem de yönetici olarak değerli katkılarda bulunan Kerem Tunçeri’ye teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE