Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi Erkekler Kategorisi’nde Şampiyon Fenerbahçe Beko

31.05.2021


Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda organize edilen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisi finalinde Tofaş'ı uzatma bölümü sonunda 81-80 ile geçen Fenerbahçe Beko şampiyon oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu Spor'dan da canlı olarak yayınlanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı ve TBF yetkilileri de takip etti.

Mücadelenin ilk yarısını 38-33 Tofaş önde tamamlarken normal süre 70-70 sona erdi. Uzatma devresi sonunda karşılaşmayı 81-80 kazanan Fenerbahçe Beko'da Yiğit Onan 26 sayı ile oynadı. Tofaş'ta ise Ege Demir ve Ata Can Atsüren 22 sayı kaydetti.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko'ya şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu takdim etti.

Final oynama başarısı gösteren Tofaş'a ise ikincilik şiltini Garanti BBVA Sponsorluk Yöneticisi Zeynep Çömez ve Garanti BBVA Sponsorluk Müdürü Ali Baras sundu.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisi finalinin en değerli oyuncusu Yiğit Onan seçildi. Final mücadelesini 26 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile tamamlayan Yiğit Onan'a ödülünü A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene verdi.

Mücadeleyi yöneten hakemler Emin Moğulkoç, Alper Gökçebel ve Metin Üster’e teşekkür plaketlerini TBF Genel Sekreteri Emin Balcı takdim etti.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE