Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası 16 Temmuz’da Başlıyor

14.07.2022


FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası 16-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Karadağ’ın başkenti Podgorica'da düzenlenecek.

Organizasyonda D Grubu’nda yer alan 20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Polonya, Karadağ ve Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlılarımız 16 Temmuz Cumartesi günü TSİ 19.45’te Almanya, 17 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’de Karadağ ve 18 Temmuz Pazartesi günü de TSİ 19.45’te Polonya ile karşı karşıya gelecek.

Gürol Karamahmut (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Menajeri)
“8 Haziran’dan bu yana kamp çalışmalarımızı yaptık. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Slovenya ve 25. Turgut Atakol Turnuvaları’nda oyun olarak istediklerimizi sahaya yansıttık. Herkesin de bildiği gibi çok fazla sakat oyuncumuz var. Tüm bunlara rağmen sporcularımız milli formanın ve sorumluluklarının bilincinde. Çok tecrübeli teknik ekibe sahibiz. Şayet sakatlık yaşamazsak güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu süreçte herkesin desteğini bekliyoruz.”

Semih Soğuksu (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“20 Yaş Altı Erkek Takım olarak 8 Haziran’da Bolu kampı ile başladığımız hazırlık sürecimizi 13 Temmuz’da İstanbul’da yaptığımız son antrenman ile tamamladık. İlk açıkladığımız kamp kadromuzdan Furkan Haltalı, Yiğit Onan ve Batın Tuna sakatlıkları nedeniyle hiç yer alamazken, Koralp Türk, Ufuktan Ertan ve Batuhan Acar antrenmanlar esnasında sakatlanarak takım kadrosundan çıkartıldı. Enes Bayraktar ve Ege Ülker gibi daha önceden milli takımlarda katkı vermiş oyuncular sezon içinde kulüp takımlarında yaşadıkları sakatlıklara bağlı olarak, Alperen Şengün de A Erkek Milli Takımda olduğu için takım kadromuzda yer alamamaktadır. Adem Bona, ABD’deki okulundan gerekli izinler alınması ile kadromuza yeni dahil edilirken, Avrupa Şampiyonası’nda ülkemiz adına forma giyebilecektir. Bu şartlara bağlı olarak oluşturduğumuz kadrodaki oyuncularımızın kamp süresinde gösterdikleri istek, mücadele, çalışkanlık, disiplin ve milli takım farkındalığı gerçekten üst düzeydeydi. Bu kadar eksikliği rağmen kadromuzda olan oyuncularımızın gerek antrenmanlarda koyduğu performans, gerekse hazırlık maçlarındaki performans bizler için Avrupa Şampiyonası öncesi umutlandırıcı nitelikteydi. Avrupa’nın altyapı kategorilerindeki en önemli ve zor turnuvası olan 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye olarak en iyi mücadeleyi vereceğiz. Almanya, Karadağ ve Polonya ile başlayacağımız ilk grup maçları ile birlikte şampiyona süresince, son topa kadar mücadele eden, iyi basketbol oynayan, topu paylaşan, kazanmayı bilen, oyuncuların sorumluluk aldığı ve özgüvenlerinin yüksek olduğu bir turnuva izlettirmek istiyoruz. Kadroda bulunan bütün oyuncularımıza güveniyor, ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda en üst düzeyde temsil edeceklerine inanıyoruz.”

Tibet Deniz Görener (20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Kaptanı)
“Güzel ve başarılı bir hazırlık sürecinden sonra Avrupa Şampiyonası için çok heyecanlıyız. Turgut Atakol Turnuvası bizim için çok yararlı ve güzel geçti. Orada kazandığımız şampiyonlukla özgüvenimiz arttı.  Hem teknik ekip hem oyuncular olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.”

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:

A Grubu

B Grubu

C Grubu

D Grubu

Hırvatistan

Yunanistan

Litvanya

Türkiye

Belçika

Portekiz

Çekya

Polonya

Slovenya

İtalya

Ukrayna

Karadağ

Fransa

İsrail

İspanya

Almanya

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE