Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BGL Kızlar Kategorisi Ön Eleme Müsabakalarına Katılacak Takımlar Belli Oldu

15.11.2021


Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinin 16 takımla oynanması için 2021-2022 sezonu öncesinde ön eleme müsabakaları oynanacak. 

10 takımın katılacağı ön eleme müsabakaları organizasyonu 21-26 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek. 

Geçtiğimiz sezon 10 takımla ilk defa düzenlenen BGL kızlar kategorisi organizasyonu, bu sezon 16 takımla gerçekleştirilecek. 12 takım direkt katılımla ligde yer alma hakkı elde ederken, son 4 takım ise ön eleme müsabakaları ile belirlenecek.

10 takımla oynanacak ön eleme müsabakaları sonucunda gruplarında birinci olan takımlar lige katılım hakkı elde edecek. Gruplarında ikinci ve üçüncü olan takımlar ise çapraz eşleşme sonucunda lige katılım için mücadele edecek.  

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yayınlanan BGL kızlar kategorisi ön eleme müsabakaları sirkülerindeki kriterlerle birlikte ön eleme karşılaşmalarına katılmaları için U18 yaş kategorisindeki 41 takıma davet gönderildi. Yapılan davetler sonucunda 10 takım ön eleme müsabakalarına katılacağını taahhüt etmiştir. 

BGL kızlar kategorisinin ön eleme müsabakalarında Düzce A. Gençlik, İstanbul Basketbol Feneri S.K., İstanbul Panterleri S.K., İstanbul Yıldızları S.K., İzmir Ege Gelişim S.K., İzmir Yükseliş S.K., Karşıyaka Çarşı Koleji, Kutup Yıldızı, TED Ankara Kolejliler S.K. ve Timur Arslan Koleji S.K. takımları mücadele edecek.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE