Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Erkek Milli Takımımız Basınla Buluştu

17.02.2020


FIBA 2021 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, Hollanda ve İsveç ile oynayacağı maçlar öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Ay-yıldızlılarımız, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen medya günü etkinliğinin ilk etabında basın mensuplarının soruları yanıtladı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından devam eden günün ikinci bölümünde antrenman gerçekleştirildi.

Ankara seyircisinin milli takımın maçlarına her zaman ilgi gösterdiğinin altını çizen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, "Hep Ankara'da oynuyoruz, hep de dolu salonlara oynuyoruz. Yine biletler çok az kaldı, 1-2 güne tükenir. Sakatlarımız, ilk maç göndereceğimiz oyuncular var. FIBA ve Euroleague'in çekişmesinden dolayı biraz her şey karmaşık oluyor ama yine de bunu tek başarabilen ülke biziz. Öbür tarafta hiçbir Euroleague oyuncusu gitmiyor. Biz kulüplerimizle konuşuyoruz. En hazır şekilde Hollanda maçına çıkacağız." diye konuştu.  

Onan, "Rakiplerin durumundan ziyade biz nasıl sahada olacağız, ne kadar mücadele edeceğiz, arkadaşlar verilen taktiğe ne kadar uyacak? Bunlar daha önemli. Hollanda maçı da İsveç karşılaşması da önemli. İsveç maçına biraz daha tam kadro çıkabiliriz gibi duruyor. Biliyorsunuz NBA oyuncuları gelemiyor. Şunu da söyleyeyim; Larkin gelecekti, sakatlandı. Sakatlıklardan dolay Anadolu Efes bizden izin istedi. Buğrahan ve Sertaç bizimle olacak ama tabii ki organizasyonu ve takımları da düşündüğümüzden dolayı onlara izin vereceğiz. O maçta oynayacaklar. Çünkü Euroleague ve FIBA aynı güne maç koyuyor, bu bizle alakalı bir durum değil. Anadolu Efes'in maçından sonra tekrar gelip katılacaklar. Doğuş ve Melih hep bizle birlikte olacak. Ama aynı güne maç denk geldiği ve Anadolu Efes'in sakatları çok olduğu için Sertaç ve Buğrahan'ı göndereceğiz."

A Erkek Milli Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ise "Tekrar başlıyoruz, şubat ayında yeni bir pencere Avrupa Şampiyonası Elemeleri... Zaten evimizde oynadığımız maçları kazanmak durumundayız. Bunun için bir avantaj elde etmek istiyoruz. Bugün toplandık, inşallah cuma günü de kazanarak yeni pencereye başlarız." dedi.  

Sarıca, FIBA ve Euroleague takviminin çakışmasına ilişkin soruya, "Açıkçası hepimiz sıkıldık. Herkes arada kalıyor. Kadroları bir türlü tam yapamıyoruz. Sezonun belki de en ateşli dönemindeyiz. Her kulvarda her takımın belli amaçları var. Dolayısıyla burada en çok yine oyuncular yıpranıyor." yanıtını verdi.

Larkin'in sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığını hatırlatan Sarıca, şunları kaydetti:
"Sonradan da Sertaç ve Buğrahan ile ilgili Anadolu Efes'in bir isteği oldu. Bu yönetimimizin bir kararı, izin verdiler. Sertaç ve Buğrahan'ı göndereceğiz, cuma günü olmayacaklar. Çok karışık bir süreç oluyor. Yeni arkadaşlarımız var. Elimizdeki kadroyla en iyisini yapıp bu iki maçı kazanmak için sahada çabalayacağız. İnşallah işler istediğimiz gibi gider. Bu pencerede NBA oyuncularımızı zaten buraya getiremiyorduk. Dolayısıyla genç arkadaşlarımız için önemli bir fırsat. Eksiklikleri hissedilecek ama elimizdeki kadroyla sahada en iyisini yapmak, bu maçları kazanmak durumundayız. Basketbolseverler için Hollanda ve İsveç ekol olarak çok tanıdık gelmeyecek ama ters rakipler. Hızlı oynuyorlar, dikkat etmeliyiz. Kazanıp elemelere iyi başlamamız lazım."

Sarıca, Ankara Spor Salonu'nun dolacağına inandığını dile getirerek, "Burada geçtiğimiz 2 senede birçok maç oynadık, hepsini de kazandık. Ankaralı basketbolseverlerin yine milli takımımızı destekleyeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. 

A Erkek Milli Takım Kaptanı Semih Erden ise "Heyecanlı ve hazırız. İnşallah kampımız güzel, sakatlıksız geçer. Her birimize ihtiyacımız var. Hollanda maçını evimizde oynuyoruz. Seyircimizin önünde oynamak heyecan verici. Bu bizim için önemli. Umarım buradaki maçı en güzel şekilde tamamlayıp İsveç'e galibiyet için gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Semih de Ankara seyircisine ayrı bir parantez açarak "Ankara seyircisi bizim için ayrı. Her zaman her yerde milli takım destek görüyor ama Ankara seyircisi bizi acayip şekilde motive ediyor, ateşliyor. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Cuma günü de maçımıza bekliyoruz." diye konuştu. 

A Erkek Milli Takımı, medya günü etkinliğinin ardından Ankara Spor Salonu'ndaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Ay-yıldızlı ekip, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 21 Şubat Cuma günü Ankara'da Hollanda, 24 Şubat Pazartesi günü ise deplasmanda İsveç ile karşılaşacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE