Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Fenerbahçe: 55 - Hatay Büyükşehir Belediyespor: 60 | ŞAMPİYON HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR...

19.10.2016

24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 60-55 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor kazandı.



Türkiye Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe ile Hatay B.B arasında oynanan karşılaşma ile sahibini buldu. Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya iki takım taraftarları da ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın ilk periyotuna iki takım da sert savunma ile başladı. Mücadelenin temposu yüksek olmasına rağmen, iki takımın sert savunması nedeniyle skor düşük sayıda kaldı. İlk çeyreği Hatay B.B 8-10 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de tempo düşmedi. Fenerbahçe'nin Birsel ile etkili oyununa Hatay B.B'den Bahar Öztürk karşılık verdi. Mücadelenin ilk yarısı 23-24'lük skorla Hatay B.B'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü çeyrekte ise sahada bambaşka bir Hatay B.B vardı. Savunmada sertliği bırakmayan Hatay B.B, hücumda Snytsina ve Hurts'ün etkili oyunuyla bir ara farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe'nin üst üste bulduğu sayılar ile son çeyreğe 34-42 Hatay B.B üstünlüğü ile gidildi.

Son çeyrekte Fenerbahçe savunma sertliğini arttırdı. Birsel'in dış atışları ve Verameyenka'nın etkili oyunuyla, bitime 1 dakika kala Fenerbahçe skoru eşitledi ve 52-52'ye getirdi. Ancak sarı lacivertlilerin, iki hucum boş dönmesi Hatay B.B'nin 4 sayı fark yakalamasına ve büyük bir avantaj yakalamasına sebep oldu. Kalan sürede de fark azalmadı ve karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Hatay B.B, 55-60'lık skorla kupanın sahibi oldu. Hatay B.B, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 24 sayıyla Hatay B.B'den Katsiaryna Snytsina oldu.



Daha Fazla Haber Göster

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE