Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve ING Türkiye Arasında İmzalanan Anlaşma ile ING Türkiye, Basketbol Süper Ligi’nin İsim Sponsoru Oldu

18.10.2019

ING Türkiye, Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğunu üstlendi.


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve ING Türkiye arasında imzalanan anlaşma ile ING, Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru oldu. İmza töreni; TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Gökgöz, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan, ING Türkiye yöneticileri, TBF temsilcileri, spor camiası ve basın mensuplarının katılımıyla, Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleşti. 2014 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi’nin ana sponsorluğunu üstlenen ING Türkiye, bu anlaşma ile basketbola verdiği desteği bir ileri aşamaya taşıyarak 2019/2020, 2020/2021,  2021/2022 sezonları dahil olmak üzere, üç sezon boyunca Basketbol Süper Ligi (BSL), All-Star Maçı ve Play-off’lar için isim sponsorluğunu üstlendi.

Hidayet Türkoğlu: “Basketbolumuzun en değerli ligi konumunda olan Basketbol Süper Ligimizin yeni sponsoru, ING Türkiye ile iş birliğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz”

İmza töreninde konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Suriye'nin kuzeyinde, ülkemizi terör tehdidine karşı korumak için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklerimize ve kahraman ordumuza minnet duygularımızı ve kalpten desteğimizi belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu sayesinde olumlu bir noktaya gelen bu operasyonda, bizleri tekrar sporun duygusal çatısı altında birleştiren, Ay-yıldızlı formalarıyla, cephedeki askerlerimize selam gönderen sporcu kardeşlerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ING Türkiye ile iş birliklerini duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirten Türkoğlu, “Basketbolumuzun en değerli ligi konumunda olan Basketbol Süper Ligimizin yeni sponsoru, geçtiğimiz yıllardan beri basketbol yatırımlarını artırarak devam ettiren ING Türkiye ile iş birliğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren basketbolu büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Son üç yılda basketbol dünyamıza 20 den fazla yeni sponsor kazandırdık. Bu sayede, basketbol tarihinin en yüksek anlaşması olan yayın hakları anlaşmamız dahil olacak şekilde, 200 milyon TL’den fazla gelir yaratmış bulunuyoruz. Bu anlaşmanın da basketbolun izlenme düzeyine çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bugünden başlayarak; 2021-2022 sezonunun sonuna kadar ING Basketbol Süper Ligi adı ile hayatına devam edecek ligimizde, rekabet ve heyecan, bildiğiniz gibi hiç eksik olmuyor. ING Türkiye’nin çok özel projelere imza atacağına eminim. ING Türkiye bizim için yeni bir ortak değil, yıllarca Basketbol Süper Ligi’ne ana sponsor olarak destek verdiler. Aldıkları olumlu dönüşler sayesinde şimdi isim sponsorumuz olarak geri dönüyorlar.  ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tüm takımlarımıza, hem ligimizde hem de Avrupa’daki karşılaşmalarında başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Alper Gökgöz: ”Basketbolun değişmez rengi ING Türkiye olarak böyle kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasına imza atmanın gururunu yaşıyoruz”

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Gökgöz, “Basketbolun değişmeyen rengiyiz” mottosuyla Türkiye Basketbol Ligi’nin 2014’ten bu yana ana sponsoru olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “ING Türkiye olarak stratejimizi meydan okuma, ezber bozma, kalıpları yıkma, eski  köye yeni adet getirme üzerine kuruyoruz. Bu anlamda basketbol oyunuyla ve izleyicisinin profiliyle aynı ruhu taşıdığımızı düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar, basketbolun genç, dinamik, teknolojiye ve yeniliklere açık bir izleyici profili olduğunu ortaya koyuyor. Basketbol severler de kendilerini bizim gibi yaratıcı olarak tanımlıyorlar. Basketbol; cesur, dinamik, her an değişikliklere açık olan bir oyun. Bu özelliklerin, ING Türkiye olarak bizi tanımlayan sıfatlarla uyumlu olduğuna inanıyoruz.”

ING Türkiye’nin basketbola desteği toplumsal bir yatırım olarak gördüğünü vurgulayan Alper Gökgöz şöyle devam etti: “Bugün imza attığımız anlaşma ile önümüzdeki 3 sezon boyunca Basketbol Süper Ligi, All-Star Maçı ve Play-off’lar için isim sponsorluğunu ING Türkiye üstleniyor olacak. Bundan sonra Basketbol ligimiz ING ismi olmadan anılmayacak. Hedefimiz, hem kendi markamız için hem basketbol severler için meydan okuyan, cesur, akılcı, dinamik bir oyun kurulmasına zemin sağlamak. Uluslararası başarılara imza atan, güçlü bir potansiyele sahip Türk basketbolunun gelişimine böyle kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasıyla destek sunmaktan dolayı gururluyuz. ING Türkiye Basketbol Ligi’nin heyecanının turuncuya boyanacağı çok başarılı sezonların heyecanını şimdiden yaşıyor, tüm seyircileri de bu ‘turuncu heyecana’ katılmaya çağırıyoruz.” 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE