Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Thomas Heurtel: “Fransa’nın Hedefi EuroBasket Şampiyonluğu!”

11.08.2017

Fransa Milli A Milli Basketbol Takımının yıldız oyun kurucusu Thomas Heurtel, Fransa’nın FIBA 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonasında hedefinin kupayı kaldırmak olduğunu söyledi.



Röportajın videosunu izlemek için tıklayınız. 

Son iki sezondur Anadolu Efes forması taşıyan, önümüzdeki iki sezon için ise İspanya'nın Barcelona Lassa takımıyla anlaşan Thomas Heurtel, tbf.org.tr için Fransa’nın Tony Parker’sız ilk yazını değerlendirdi.  

2013’te Avrupa Şampiyonu olan Fransa, bu yaz ilk defa efsane Tony Parker olmadan sahaya çıkacak. Tony Parker’ın tahtına aday gösterilen oyuncuların başında gelen Thomas Heurtel ise bunun büyük bir sorumluluk olduğunu kabul ederken, mesuliyet almayı sevdiğinin de altını çiziyor. 

“Fransa, Tony Parker’sız da Olsa Oyun Yapısı Değişmeyecek”

-Bu yaz, Fransa A Milli Basketbol Takımı nasıl özelliklere sahip olacak?


Thomas Heurtel: Tony Parker’ın aramızda olmayacağı gerçeği önemli bir farklılık tabii ama takımımızın özelliklerinin pek değişeceğini düşünmüyorum. Atletik bir takımız. Hızlı koşabilen, sert savunma yapan bir ekibiz. Çok iyi oyuncularımız var. Şampiyonada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. 

“Tony Parker Avrupa’nın Gelmiş Geçmiş En İyi Oyun Kurucusu”

-İnsanlar senin Tony Parker’ın yerini alacağına inanıyor. Hatta bunu 2014’ten beri, üç senedir yapıyorsun bile diyebiliriz. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyor musun?


Thomas Heurtel: Evet, tabii ki bu büyük bir sorumluluk. Tony Parker Avrupa’nın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucusu. Onun yerinde oynamak kolay değil ama ben sorumluluk almayı severim. Bu durumu da sabırla kabul edeceğim ve sonucu hep beraber göreceğiz…

“Milli Takımda Hepimiz İyi Arkadaşız”

-Fransa Milli Takımı forması giymek sana neler hissettiriyor?


Thomas Heurtel: Bu formayı giymeyi her zaman çok seviyorum. Ülkemi temsil ettiğim için gurur duyuyorum. Ayrıca Fransa Milli Takımında biz bir grup iyi arkadaşız, bu yüzden de sahada beraber oynamak çok güzel oluyor. 

“Fransa Çok Önemli Genç Yeteneklere Sahip”

-Yakın gelecekte Milli Takımınızın yükünü sırtlayabilecek genç oyunculara işaret edebilir misin?

Thomas Heurtel: Aslında genç oyuncular ile ilgili kapsamlı bilgim yok çünkü genellikle Fransa liginde oynuyorlar ben de orayı çok takip edemiyorum. NBA’de forma giyen çok başarılı gençlerimiz var; Evan Fournier ve Joffrey Lauvergne gibi. Zalgiris’te oynayan Leo Westermann var. Neticede çok önemli yeteneklere sahibiz…

“Hedefimiz EuroBasket Şampiyonluğu”

-Eurobasket’te A Grubu’nda mücadele vereceksiniz. Rakipleriniz hakkında neler söylersin?


Thomas Heurtel: Kolay bir gruba düşmedik. Finlandiya’da oynayacağız. İlk maçımız da ev sahibi takıma karşı olacak. İnanıyorum ki oradan başarı ile ayrılıp finaller için Türkiye’ye geleceğiz. 

-Bu yaz Fransa Milli Takımı için EuroBasket’te hedef ne olacak?

Thomas Heurtel: Hedefimiz kesinlikle Avrupa şampiyonluğu olacak. 2013’te bunu başarmıştık. Yine yapmaya çalışacağız. 

-Son olarak önünüzdeki Dünya Kupası elemeleri ile ilgili de neler söyleyeceğini duymak isteriz…

Thomas Heurtel: Evet, Dünya Kupası için elemeleri geçmek istiyoruz. Yalnız Euroleague oyuncuları sezon dâhilinde gerçekleşecek bu elemelerde yer alabilecekler mi bilmiyorum. Rakiplerimizden Belçika ve Rusya çok kuvvetli takımlar. Zor maçlar olacak...

Röportaj: Şansın Tokyay

Kamera: Batuhan Öztürk
Daha Fazla Haber Göster

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE