Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar Türkiye Kupası’nda Şampiyon: Fenerbahçe

04.03.2019

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Botaş’ı 60-53’lük skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.


Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Botaş’ı 60-53’lük skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

11 Nisan Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu Spor’dan da naklen yayınlanan mücadeleyi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Botaş Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran, TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ve TBF yetkilileri de takip etti.

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe, Kelsey Plum’ın sayılarıyla ilk 1,5 dakikayı 5-0 önde geçti. İlk molasını erken alan Botaş, ara sonrasında Olcay Çakır Turgut ile hücumu değerlendirdi. 5. dakikayı 11-4 üstün geçen Fenerbahçe, ilk çeyreği de 21-10 önde kapattı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Plum ve Birsel’in basketleriyle Sarı Lacivertliler 15. dakikada durumu 35-16’ya getirdi. Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe, 37-23 önde tamamladı.

Düşük tempoda başlayan üçüncü çeyrekte Ayşe ve Hartley ikilisiyle hücumları değerlendiren Fenerbahçe, 24. dakikada 22 sayılık farkı yakaladı (45-23). Mücadelenin final periyoduna 51-35 üstün giren Fenerbahçe, 36. dakikada durumu 54-41’e getirdi. Bu dakikadan sonra rakibini top kayıplarına zorlayan ve hücumları da değerlendiren Botaş, bitime 45 saniye kala farkı 7 sayıya indirdi (58-51). Ancak kalan bölümde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, mücadeleyi 60-53’lük skorla kazandı.

Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe’ye şampiyonluk kupası ve madalyalarını Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren Botaş’a ikincilik madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ve Resul Kerse takdim etti.

Final maçının en değerli oyuncusu seçilen Fenerbahçe forveti Kia Vaughn’a ödülünü A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan sundu.

Salon: Şanlıurfa 11 Nisan
Hakemler: Önder Yılmaz, Süleyman Dağder Dağlı, Orkun Yurtdaş
Botaş: Cuic 8, Olcay Çakır Turgut 7, Kübra Erat , Krivacevic 11, Williams 15, Melis Gülcan 10, Büşra Akbaş 2, Sehernaz Çidal
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 7, Vaughn 10, Plum 12, Verameyenka 3, Tuğçe Canıtez 6, Özge Yavaş 2, Hartley 10, Ayşe Cora 10, Esra Ural Topuz, Tilbe Şenyürek
1. Çeyrek: 10-21
Devre: 23-37
3. Çeyrek: 35-51







Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE