Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Finale Yükseldi

28.02.2019

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 60-36’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi.


Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 60-36’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi.

11 Nisan Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu Spor’dan da naklen yayınlanan mücadeleyi TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ve Alper Arıkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ile TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı ve TBF yetkilileri de takip etti.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk 7 dakikasını Fenerbahçe, Verameyenka ve Hartley’in basketleriyle 6-3 önde geçti. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlandığı ilk periyodu 9-5 önde geçen Sarı Lacivertliler karşısında Mersin Büyükşehir Belediyesi, topu pota altına indirerek etkili oldu. Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe, 21-19 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Petronyte’in sayılarıyla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23. dakikada 26-24 öne geçti. Verameyenka, Birsel ve Hartley’in basketleriyle rakibinin serisini bozan Fenerbahçe, 27. dakikada 40-28’lik skorla 12 sayılık farkı yakaladı. Mücadelenin final periyoduna 42-30 önde giren Sarı Lacivertliler, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de etkili oyununu sürdürdü. 33. dakikada 51-30’luk skorla farkı 21 sayıya çıkartan Fenerbahçe, maçtan da 60-36 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Salon: Şanlıurfa 11 Nisan
Hakemler: Önder Yılmaz, Orhan Çağrı Hekimoğlu, İzel Deniz Pehlivan
Mersin Büyükşehir Belediyespor: Asena Yalçın 3, Melis Talay 2, Petronyte 12, Sasa Cado 9, Walker 9, Burcu Çiğil, Anderson 1
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 7, Verameyenka 6, Tuğçe Canıtez 8, Zandalasini, Hartley 16, Ayşe Cora, Stokes 17, Esra Ural Topuz 2, Tilbe Şenyürek 4, Özge Yavaş
1. Çeyrek: 5-9
Devre: 19-21
3. Çeyrek: 30-42

Mersin Büyükşehir Belediyesi – Fenerbahçe Maçının Ardından

Valerie Garnier (Fenerbahçe – Başantrenör)
“Hiçbir antrenör 93 sayı yemeyi istemez. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 93 sayı yiyerek maç kaybetmiştik. Ancak bu karşılaşmada çok iyi savunma yaptık. Bu savunma konsantrasyonumuzla çok maç kazanabiliriz. Şimdi final oynayacağız ve iki takım da kupayı kazanmak istiyor. Final maçında da aynı savunmayı tekrarlamak istiyoruz.”

Kiah Stokes (Fenerbahçe – Sporcu)
“Dört gün boyunca takım halinde savunmaya odaklandık. Bugün sadece bir maç oynadık. Savunmanın ne kadar önemli olduğunu da gördük.”

Olcay Orak (Mersin Büyükşehir Belediyesi – Başantrenör)
“Sert maç olmasını bekliyorduk. İlk iki periyotta az skor bulsak da savunmada iyiydik. İkinci yarıda Fenerbahçe, Euroleague sertliğinde maç oynadı ve bu nedenle potamızda çok sayı gördük. Kritik atışları da kaçırınca maçı kaybettik. Ligin bitimine 7 maç kaldı. Bu seviye için sertliğimizi arttırmak istiyoruz.”

Gintare Petronyte (Mersin Büyükşehir Belediyesi – Sporcu)
“Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bu karşılaşmada sert takım olduklarını gösterdiler. Hücumda sadece 36 sayı bulduk ki bu kabul edilebilir bir şey değil. 21 de top kaybettik ve Fenerbahçe bunlardan skor üretti. Ancak ben iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Dün zorlu bir maçı kazandık. Ligde kalan maçlarda daha iyi olacağız.”



















Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE