Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Duyuru 47 Letter of Clearance (LoC) Prosedüründeki Değişiklikler Hakkında Bilgilendirme

24.07.2019

FIBA, 18 yaş üstündeki basketbolcuların uluslararası transfer işlemlerinde kullanılan Letter of Clearance (LoC) belgesinin temin edilmesi sürecinde bazı değişiklikler gerçekleştirmiştir.


 

Kulüplerimiz, bundan sonraki dönemde her bir basketbolcunun Letter of Clearance (LoC) belgesi için FIBA’nın 7 gün 24 saat açık durumda bulunan hesabına ödeme yapacaktır. Bulunduğumuz sezonda her bir basketbolcu için LoC talebi ücreti FIBA tarafından 250 İsviçre Frangı olarak belirlenmiştir.

Bugüne kadar yapılan uygulamada kulüpler, matbu belgeler arasında yer alan LoC Başvuru Formu ve pasaport kopyasını Federasyona iletiyor, sonraki süreçte LoC başvurusu TBF tarafından gerçekleştiriliyor, başvuruda bulunulan ülke Federasyonundan gelecek yanıt ile LoC belgesi temin ediliyordu.

2019-2020 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere kulüpler yine matbu belgeler arasında bulunan LoC Başvuru Formu ve pasaport kopyasını Federasyona gönderecektir. Belgelerin ulaşması sonrasında TBF, FIBA sisteminde yapacağı LoC talebinin ardından yine sistem tarafından oluşacak uluslararası transfer bedeliyle ilgili ödeme linkini talepte bulunan kulüp yetkilisine gönderecektir. Kredi kartıyla kulübün online ödemesi sonrasında LoC prosedürü başlayacaktır. Ödeme yapılmadan LoC talebi geçerli olamayacaktır.

LoC süreci başladıktan sonda diğer ülke Federasyonu, 6 gün içerisinde olumlu veya olumsuz yanıtı gönderebilecektir. 6 gün içerisinde diğer ülke Federasyonundan herhangi bir yanıt alınmaması durumunda TBF, FIBA’ya başvuruda bulunarak soruşturma başlatılmasını talep edebilecektir. FIBA da diğer ülke Federasyonuna 1 gün süre vermesinin ardından belgeyi TBF’ye iletebilecektir.

TBF tarafından LoC talebi yapıldıktan en erken 48 saat sonrasında diğer ülke Federasyonu’na sistem üzerinden hatırlatma yapılabilecektir. Talepte bulunulduktan sonra her Federasyon en fazla 2 kez hatırlatma hakkına sahip olacaktır.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE