Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Derbi Mücadelesini Kazanan Fenerbahçe Yarı Finalde

27.02.2019

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası’nın son çeyrek final eşleşmesinde Fenerbahçe, derbi mücadelesinde karşılaştığı Galatasaray’ı 71-56’lık skorla mağlup etti.


Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası’nın son çeyrek final eşleşmesinde Fenerbahçe, derbi mücadelesinde karşılaştığı Galatasaray’ı 71-56’lık skorla mağlup etti.

İlk 2.5 dakikası karşılıklı boş hücumlarla geçilen mücadelede 5. dakikayı Fenerbahçe 12-2 önde geçti. Mola alan Galatasaray, ara sonrasında Monika Grigalauskyte’in basketiyle rakibinin serisine son verdi. İlk periyodu 20-8 önde tamamlayan Sarı Lacivertliler, 13. dakikada 28-12’lik üstünlüğünü sürdürdü. Sarı Kırmızılılar Alperi Onar ve İrem Naz Topuz ikilisiyle skor bulduğu bölümde savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe 41-26 önde kapattı.
Üçüncü periyoda Vaughn, Tuğçe ve Plum üçlüsünün sayılarıyla 8-0’lık seriyle giren Fenerbahçe, skoru da 48-26’ya getirdi. Jefferson’ın basketiyle bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Galatasaray, 25. dakikada farkı 13 sayıya indirdi (48-35). Mücadelenin dördüncü çeyreğine 55-42 üstün giren Fenerbahçe, Zandalasini’nin sayılarıyla son 10 dakikalık bölümde skor buldu. Fenerbahçe, 35. dakikasını 66-46’lık skorla önde geçtiği maçı 71-56 kazandı.

Salon: Şanlıurfa 11 Nisan
Hakemler: Önder Yılmaz, Süleyman Dağder Dağlı, Nazlı Çisil Güngör
Fenerbahçe: Merve Arı, Ayşe Cora 12, Birsel Vardarlı Demirmen 2, Vaughn 9, Plum 10, Verameyenka 9, Tuğçe Canıtez 13, Tilbe Şenyürek 3, Özge Yavaş 2, Zandalasini 11, Esra Ural Topuz
Galatasaray: Şerife Alperi Onar 16, İrem Naz Topuz 7, Sinem Ataş, Işıl Alben, Farhiya Abdi 11, İnci Güçlü, Grigalauskyte 10, Macaulay 7, Jefferson 5
1. Çeyrek: 20-8
Devre: 41-26
3. Çeyrek: 55-42

Fenerbahçe – Galatasaray Maçının Ardından

Valerie Garnier (Fenerbahçe – Başantrenör)
“Galatasaray ile oynadığımız her maç gibi çok sert bir karşılaşma oldu. Rakibimiz 40 dakika boyunca oyunu bırakmadı ve skorda geri gelmeyi denediler. Oyuncularımın performansından dolayı gurur duyuyorum. Sert savunma yapıp Galatasaray gibi kaliteli bir takımı 56 sayıda tuttuk.”

Kelsey Plum (Fenerbahçe – Sporcu)
“İki takımında çok fazla seyircisi vardı. Taraftarlarımızı yarı finalde oynayacağımız maça bekliyoruz. Türkiye Kupası çok kaliteli bir organizasyon. Galatasaray çok sert oynadı ve çok fazla savunma değiştirdi. Biz de sürekli reaksiyon verdik. Takımımla gurur duyuyorum. İyi savunma yaptık ve topu da iyi kullandık.”

Efe Güven (Galatasaray – Başantrenör)
“İlk yarıda sahada olmayan, ikinci yarıda ise oynaması gerektiği gibi oynayan bir takım vardı. İkinci yarıdaki oyunu ilk yarıda oynasaydık farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.”

Alperi Onar (Galatasaray – Sporcu)
“Kazanmak için çok çalıştığımız bir maç oldu. Çok fazla boş atış kaçırdık. Tüm arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Rakibimizi de tebrik ediyorum.”







Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE