Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

35. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Şampiyon Anadolu Efes

26.09.2019

35’inci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 79-74 mağlup etti.


35’inci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 79-74 mağlup etti.

Gaziantep’te Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanan karşılaşmayı; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan ve TBF yöneticileri de takip etti.

Büyük bir heyecana sahne olan mücadelenin ilk çeyreğini Fenerbahçe Beko 20-19 önde geçerken, soyunma odasına üstün giden taraf ise 39-37’lik skorla Anadolu Efes oldu. Lacivert Beyazlılar, üçüncü çeyreğini 64-52 önde geçtiği mücadeleyi, 79-74 kazandı.

Anadolu Efes’te Krunoslav Simmon 22, Vasilije Micic 16 ve Bryant Dunston da 15 sayıyla oynadı. Fenerbahçe Beko’da ise Derrick Williams 16, Nikola Kalinic 13 ve Melih Mahmutoğlu da 11 sayıyla maçı tamamladı.

35’inci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 12’nci kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’e şampiyonluk kupası ve madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti.

Karşılaşmayı 22 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle tamamlayarak mücadelenin “En Değerli Oyuncusu” seçilen Krunoslav Simmon’a ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok sundu.

Fenerbahçe Beko’ya ise ikincilik şilti ve madalyalarını; Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden takdim etti.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar da karşılaşmanın hakemleri Emin Moğulkoç, Mehmet Karabilecen ve Kerem Baki’ye teşekkür plaketi verdi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE