Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

2019-2020 Sezonu A Klasmanı Hakem Semineri Bolu’da Başladı

19.09.2019

2019-2020 sezonu öncesi 19-22 Eylül tarihleri arasında Bolu’da düzenlenen A Klasman Hakem Semineri’nde ilk gün tamamlandı.


2019-2020 sezonu öncesi 19-22 Eylül tarihleri arasında Bolu’da düzenlenen A Klasman Hakem Semineri’nde ilk gün tamamlandı.

MHK Başkanı Recep Ankaralı’nın açılış konuşmasıyla başlayan seminere, 2019-2020 sezonunda görev yapacak A Klasmanı hakem ve hakem değerlendiricileri katıldı.

Seminerin ilk gününde MHK Üyesi Dr. Rüştü Nuran; 2019-2020 sezonu değerlendirmesi yaparken, ardından da “Temaslar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. MHK Teknik Danışmanı Costas Rigas da “Silindir prensibi” hakkında hakemlere ve hakem değerlendiricilerine açıklamalarda bulundu. MHK Eğitim Koordinatörü Murat Biricik ise “Sportmenlik dışı faul kriterleri ve uygulamaları” hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve ilk gün tamamlandı.

İkinci gün, katılımcıların yer alacağı fiziksel test ile başlayacak. MHK Üyesi Dr. Rüştü Nuran’ın “Saha içi iletişim ve oyun kontrolleri” hakkında sunum yapacağı seminerde, MHK Eğitim Koordinatörü Murat Biricik de “Anlık karar sistemi (IRS) ve aldatma-ihlaller” konularını aktaracak. Seminerin ikinci günü, Teksüt Bandırma Başantrenörü Hakan Demir’in “A klasman hakemlerle savunma/hücum prensipleri” ile ilgili yapacağı saha çalışması ile sona erecek.

Seminerin son gününde Nilsen Özbarlas ve Coşkun Teziç, hakemlerle “Vizyon, takım çalışması ve motivasyon” hakkında toplantılar yapacak. Son gün ayrıca katılımcılara yazılı sınav uygulanacak ve MHK Başkanı Recep Ankaralı’nın kapanış konuşması ile 2019-2020 sezonu A Klasman Hakem ve Hakem Değerlendiricileri Semineri tamamlanacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE